Adaçayı Nasıl Demlenir
Aslında"Ada çayı "çayı çogumuz tarafından kaynatılarak içilmektedir işin doğrusu adaçayı nın çayı demlenerek hazırlanıp kullanılması gerekmektedir . Adaçayının Demlenme yapılması biçiminde kullanımında besin değerlerinin daha iyi şekilde korunması sağlanabilir ve daha yoğun "adaçayı " tadı alınabilir
Kaynar durumdaki su içerisinde çok uzun süre tutulması hem bitkinin faydalı etkilerini kaybedilmesine neden olur hem de çayın tadını acılaştırabilir
Adaçayının 2 dakikadan uzun süre kaynatılması ile toksik bileşenler açığa çıkarak çayın zararlı hale gelebileceği öne sürülmektedir.
"Ada çayı," bitkisi ülkemizde birçok yerde doğal olarak yetişmektedir . İsterseniz "adaçayını " kendiniz toplayarak yapraklarını kurutup saklayabileceğiniz gibi kurutulmuş adaçayı yapraklarını marketlerden de satın alabilirsiniz.
![]() |
Adaçayı Nasıl Demlenir |
"Ada Çayı Nasıl Demlenir"?
Adaçayı Nasıl
Demlenir?
Şifalı bir bitki çayı olarak karşımıza çıkan Adaçayı nasıl demlenir? Elbette ki Adaçayının kendine özgü bir demlenme şekli bulunmaktadır. Adaçayının en güzel demleme biçimi aşağıda yer almaktadır:
ü Bir tatlı kaşığı kadar Adaçayını 1 buçuk litre su bardağı kadar uyun içerisine koyun
ü 1 buçuk su bardağı suyla karışmış olan Adaçayını uygun bir cezvenin içerisine yerleştirin
ü Cezvenizi ocağın üzerine koyarak, hafif bir ateşte kaynayıncaya kadar bekleyin
ü Cezve kaynadığında ocağın altını kapattıktan sonra yaklaşık olarak 5 dakika kadar bekleyin
ü 5 dakikalık demleme sonrasında cezvede bulunan Adaçayınızı bir fincana boşaltın
ü İsteğe göre ister şeker isterse bal ilave ederek, Adaçayınızı için!
Ayrıca Adaçayınız kuru değilse, 1 tatlı kaşığı yerine 10 yaş adaçayı yaprağını bu tarif için kullanabilirsiniz. Yine Adaçayınızı demledikten sonra 1 ya da 2 dilim kadar limon ekleyerek de çayınızı lezzetlendirmeniz mümkün olur. yaptığınız Adaçayı hem boğaz ağrınıza iyi gelir hem de öksürük şikayetlerinizi azaltmada son derece etkili olacaktır"Ada Çayı Nasıl İçilmelidir"?
Farklı adaçayı tarifi denemek isterseniz çayınıza bir çay kaşığı bal veya bir çubuk tarçın atarak farklı aromalar katabilirsiniz. Adaçayının tadı hoşunuza gitmiyorsa bal veya tatlandırıcı ekleyerek tatlandırmayı deneyebilirsiniz. İsterseniz bir dilim limon ekleyerek tadını biraz yumuşatabilirsiniz. Sütlü çay içmeyi seviyorsanız ada çayını sıcak süt ile demlemeyi de deneyebilirsiniz.
Yapısında doğal olarak kafein içermediği için günün her saatinde içebileceğiniz ada çayını ister sıcak ister soğuk çay olarak hazırlayabilirsiniz. Yaz aylarında serinlemek için soğuk olarak da hazırlayabileceğiniz ada çayını, normal şekilde demledikten sonra biraz buz ekleyerek buzdolabında bekletin. İçine buz, birkaç dilim limon veya nane yaprağı ekleyerek servis edebilirsiniz.
Kışın vazgeçilmez sıcak içeceklerimden adaçayı günlük bir fincan tüketiyorum.
YanıtlayınSilÇok faydalarından bahsediliyor ama ben adaçayının kokusunu pek sevemedim. Herhangi bir bitki çayının içinde az miktar bile olsa hemen fark ediyorum.
YanıtlayınSilFaydalı bilgiler için teşekkürler, deneyeceğim :)
YanıtlayınSilBen pek tüketmiyorum arada zorla içiyorum ama faydalı olduğunu biliyordum daha detaylı öğrenmiş olduk ada çayı nasıl demlenir adlı yazınız için teşekkürler.
YanıtlayınSilAdaçayı nasıl demlenmeli konusunda fazla bilgim yok idi
YanıtlayınSilBizim burada dag bayır her taraf adaçayı doğal ortamda yetişiyor bizlerde toplamaktayız
Adaçayı demlerken suya at kaynat yapıyorduk yanlışmış artık adaçayı demlemeyi ögrendim teşekkürler
Farklı bir adaçayı demleme yöntemi tarifinizi uyguladım teşekkür ederim
YanıtlayınSildaha evveleden suyu iyice kaynatarak içerisine bir tutam adaçayı atarark demelemekte idim yani sade biçimde
Adaçayının birçok faydasının oldugunu birçok yerde görüp detaylı inceleme yazılarını okuyarak görmekteydim
YanıtlayınSilBu yaz köye tatilde gittigimde epeyce adaçayı topladık sabah akşam demleyerek içmekteyiö adaçayının faydalarını yaşayarak tadarak ögrenmiş olduk geniş bilgilendirmedenn dolayı çok teşekkür ederimm
Bukadar detaylısını burada gördüm.Teşekkürler.
YanıtlayınSil